Zundert | straatinfo

diefstal politie meldingen

Politie rolt groep fietsendieven op in Zundert

diefstal

De recherche van het politie district Breda heeft in de afgelopen weken in samenwerking met de wijkagent van Zundert zestien jongens uit Zundert in de leeftijd van 12 tot 18 jaar aangehouden die in wisselende samenstelling enkele tientallen fietsen gestolen hebben. Ze maakten daarbij vaak gebruik van een loper om een bepaald merk slot te kunnen openen. Vijf knapen werden in verzekering gesteld. De jongens verkochten de fietsen om snel aan geld te komen. Van 35 zaken kon een aangifte worden terug gevonden.


Op maandag 28 december 2009 zag een medewerkster van de politie dat drie jongens een fiets aan het stelen waren op de Markt in Zundert. Ze probeerde nog een van de daders te achterhalen maar op dat moment lukte dat niet. Wel kwam zij op het spoor van de dieven die vervolgens werden aangehouden. Zij bleken bij meer fietsdiefstallen betrokken te zijn. Hun arrestatie leidde vervolgens ook naar andere jongens. In totaal werden 16 jongens uit Zundert door de recherche verhoord. Zij bleken in wisselende samenstelling verantwoordelijk te zijn voor een groot aantal fietsdiefstallen. In de periode van 1 september 2009 tot en met 29 december 2009 waren in Zundert 67 fietsdiefstallen aangegeven. Daarvan bleken er 35 door de aangehouden jongens gepleegd te zijn. Het ging in veel gevallen om fietsen van de merken Gazelle en Batavus. Helaas waren diverse fietsdiefstallen waarover de jongens verklaarden niet aangegeven. De politie benadrukt dan ook om altijd aangifte te doen. Nadat de groep was opgerold is het aantal fietsdiefstallen in Zundert flink gedaald. Zo zijn er tussen 16 maart en 17 mei slechts 12 fietsdiefstallen aangegeven. De fietsen werden onder meer gestolen uit fietsenrekken voor het gemeentehuis en bij het Vincent van Goghcentrum, bij een caf op de Molenstraat en bij een bushalte aan de Leeuwerikstraat. De meeste fietsen werden voor vaak geringe bedragen doorverkocht. De politie heeft n heler achterhaald. Ook werden enkele fietsen die nog niet verpatst waren in beslag genomen en terug gegeven aan de rechtmatige eigenaren. Auteur Willem van Hooijdonk

Soortgelijke berichten

Fietsendieven aangehouden?
Gilze

Fietsendieven aangehouden
Amsterdam

Fietsendieven aangehouden
Vught

Fietsendieven opgepakt
Lelystad

Fietsendieven aangehouden
Breda

Fietsendieven aangehouden
Schagerbrug

Fietsendieven aangehouden
Emmen

Fietsendieven aangehouden
Leeuwarden

Fietsendieven op heterdaad aangehouden
Abcoude

Fietsendieven gaan ervandoor
Mijdrecht

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio