Zundert | straatinfo

brand politie meldingen

Voormalige supermarkt door brandstichting verwoest

brand

Een grote brand heeft op donderdag 2 juli een voormalige supermarkt aan de Molenstraat in Zundert verwoest. Het pand stond op de nominatie om gesloopt te worden. Gisteren werd het gebouw gekraakt door een groep krakers. Afgelopen nacht ontstond er onenigheid tussen de krakers en de eigenaar van het pand, waarna de brand ontstond. De politie gaat er van uit dat er sprake is van brandstichting. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er was geen sprake van gevaarlijke stoffen.

De politie kreeg woensdagmiddag 1 juli melding dat het gebouw gekraakt was. Het gaat om een leegstaande voormalige supermarkt met een bijbehorende woning. Naast het gebouw zijn een bakkerij en een caf gevestigd. De Molenstraat is de doorgaande weg in het centrum van Zundert en vormt een belangrijke verbindingsweg tussen Nederland en Belgi . De kraakactie was uitgevoerd door een groep van acht personen uit Breda. Hun identiteit is vastgelegd door de politie. Uit contacten met de eigenaar bleek dat hij met de krakers een regeling zou treffen, waarbij zij binnen 24 uur het pand zouden verlaten. Donderdag 2 juli omstreeks 05.50 uur werd de brand gemeld via de 112-alarmcentrale. Kort daarvoor hadden zowel de eigenaar als de krakers telefonisch contact gehad met de meldkamer. De krakers gaven aan dat de eigenaar voornemers was om de inhoud van een giertank naar binnen te spuiten. Dit werd bevestigd door de eigenaar. Enige minuten daarna kwamen de eerste meldingen van brand binnen. Nog voor aankomst van brandweer en politie hadden krakers zichzelf in veiligheid gebracht en waren vertrokken. In het kader van veiligheid en brandbestrijding sloot de politie de Molenstraat af voor alle verkeer. Zij cre erde een afzetting om te zorgen dat omstanders op afstand bleven en de brandweer het vuur kon bestrijden. De brandweer schaalde op naar grote brand, met het doel om de direct naastgelegen panden te kunnen besparen voor de vlammen. Circa 25 brandweerlieden richtten zich op de bluswerkzaamheden. Er werden twee hoogwerkers, drie tankautospuiten een tankwagen en ondersteunend materieel ingezet. Om 07.32 uur had de brandweer het vuur onder controle en klonk het sein 'brand meester'. De nabluswerkzaamheden zullen nog geruime tijd in beslag nemen. Het slooppand is totaal verloren gegaan en op diverse plekken is er sprake van instortingen. De twee naast gelegen panden liepen rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog onbekend, hoewel er een sterk vermoeden is van brandstichting. Recherche onderzoek de komende dagen zal uitsluitsel moeten geven over de exacte toedracht. Er zijn op dit moment nog geen arrestaties verricht. Auteur: Jeroen Steenmeijer

Soortgelijke berichten

Speelhuisje verwoest door brandstichting
Groningen

Brand verwoest woonwagen
Hoogeveen

Brand verwoest auto in Haarlem
Haarlem

Getuigen gezocht van autobrand
Haarlem

Brand verwoest oliebollenkraam
Beverwijk

Caf door brand verwoest
Erm

Voertuigen door brand verwoest
Abbenes

Overval op supermarkt
Almere

Inbraak supermarkt Heerhugowaard
Heerhugowaard

Getuigenoproep inbraak supermarkt
Zwolle

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio